Werkwijze

1. Conventionele/ Digitale afdruk

Als overeenstemming is bereikt tussen tandarts en patiënt kan begonnen worden met het prepareren van de te restaureren elementen. Als dit gereed is kan de afdruk gemaakt worden via de conventionele lepelafdruk of digitale afdruk (het maken van de mondscan).

2. Kleurbepalen/ Fotograferen

Als het gaat om frontelementen(voortanden) is het belangrijk dat de patiënt een afspraak maakt met het laboratorium om de mondsituatie te fotograferen i.v.m. het horizontale vlak maar ook in zijn geheel zoals de openingsbeweging van de mond en de lach van de patiënt. Handmatig wordt de juiste kleur bepaald. Met name de materiaalkeuze, kleuropbouw, transparantie en ook de verhouding tot de buurelementen zijn belangrijk voor het meest natuurgetrouwe resultaat.
Als het gaat om elementen in de molaarstreek wordt de kleurbepaling veelal door de tandarts zelf gedaan d.m.v. fotograferen en/of handmatig in de tandartspraktijk en informeert het laboratorium hierover.

3. Laboratorium

Vervaardiging modellen aan de hand van:

– Conventionele afdruk omzetten in gipsmodel, gipsmodellen inscannen, voorbereiding Cad-Cam.
– Digitale bestanden omzetten/gereed maken voor het digitale ontwerp Cad-Cam.

4.Cad/Cam design

HS-Tandtechniek maakt gebruik van de 3D Cad-Cam design software van 3shape voor het vervaardigen van de structuren/onderstructuren in zirkonium en titanium als het gaat om individuele abutments indien nodig. Wanneer het 3D ontwerp gereed is wordt dit geproduceerd door een van onze toeleveranciers/freescentra.

5. Productie

– Structuren/Onderstructuren in de materialen zirkonium of lithiumdisilicaat.
– Abutments individueel in het materiaal titanium.
– Kunststof modellen worden geprint wanneer het gaat om digitaal aangeleverde mondscans.

6. Bewerking

Opbakken porselein op de anatomisch gereduceerde onderstructuren met Ivoclar IPS Emax Ceram.
Stainen/Glazuren met Ivoclar Stain/glaze Emax liquid of Miyo Liquid Ceramic voor monolithische werkstukken.

7. Opbakken Chairside

Het chairside opbakken porselein/stainen/glazuren in de laatste fase. Hierbij gaat het vrijwel altijd om frontelementen. De patient komt hiervoor wederom naar het laboratorium. Samen met de tandtechnicus wordt het werkstuk verder geindividualiseerd en afgemaakt voor optimaal resultaat waar ook alle wensen van de patient centraal staan. Een tevreden patient is uiteindelijk het allerbelangrijkste.

8. Plaatsen/Cementeren

Wanneer het werkstuk op het laboratorium gereed is kan de tandarts plaatsen en cementeren.

Wilt u meer weten over uw mogelijkheden?

Neem hier contact met ons op. We bespreken het graag met u!

Contactinformatie

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.